Två noveller

För några veckor sedan köpte jag en novellsamling från Novellix! Hade aldrig läst en novell i bokform, alltså att ha en framsida och baksida på den. Har bara läst noveller som en bloggtext eller liknande. Så detta var lite nytt och jag älskar noveller. Man hinner läsa dem precis innan middagen är klar vilket jag gillar för annars tar det så himla lång tid för mig att läsa ut böcker eftersom mycket av den tiden jag skulle kunna lägga på att läsa böcker, den tiden lägger jag på att plugga. 
 
 
Detta var novellsamlingen som jag köpte. Den innehåller fyra noveller av författare som Virginia Woolf, Oscar Wilde, Mary Shelley och Lev Tolstoj. Men än så länge har jag bara läst två av dem men tänkte berätta vad jag tyckte om dem!! 
 
 
ALLTSÅ DENNA ÄR MIN FAVORIT! Det är som två små texter i denna, den första heter Näktergalen och rosen och den andra Lady Alroy. Den förstnämnda är typ det finaste jag läst. Den handlar om att människor kan kämpa så hårt för andra som inte ens bryr sig det minsta. Det var denna som jag typ blev kär i. Den andra LAdy Alroy måste jag nog läsa igen för att få ordentligt grepp på vad den egentligen handalde om men gillade den ändå. På Goodread (som är a book lovers best friend, en bokapp) så har denna fått betyget 3.5 vilket är ganska högt. Men jag själv gav den en 4! 
 
 
Denna tyckte jag också jättemycket om! Den handlar om hur man ibland offrar sig för människor även om man själv inte mår bra av det. Budskapet är alltså att man ska tänka på sig själv och hur man mår och inte sätta personer framför en själv. Det hände så mycket i denna lilla bok. Så sjukt att så mycket kan hända på bara 30 små sidor. Denna har fått 3 stjärnor på Goodreads, jag skulle nog ge den 4 stjärnor men men, 3 är vad folket har sagt! (Ändå ett bra betyg) 
 
Varsågoda för två asbra boktips för den som inte orkar läsa en hel bok men ändå vill läsa något! Kanske att den finns att fynda på bokrean!! Isåfall: KÖP! 
 
Puss o hej! 
 

BOKREA

Inatt började bokrean!! Jag älskar böcker och framförallt att köpa dem i en fysisk butik. Bokhandeln här i Vimmerby hade nattöppet vilket var så himla mysigt! Jag och Elias åkte ner lagom till 00.00 och var där precis när det öppnade. Det var runt ett 30-tal personer där, vilket är ganska mycket för att vara mitt i natten! Men detta ska jag göra till en tradition. Även fast det var kämpigt att hålla sig vaken (jaaa jag somnar runt 10 varje kväll) så var det såå värt det! 
 
Vi parkerade och begav oss mot bokhandeln som ligger kanske 100 meter ifrån hehe så "begav oss" är nog fel uttryck. Mer som kliva ut ur bilen och vi är framme. :) 
 
 
Det var sååå mycket böcker!! Kändes nästan lite VIP:igt att vara först liksom, få tillgång till 10 ex. av varje bok är sällan man ser. Mycket bra böcker på rean, hade önskat att Jane Austens böcker hade varit på rean men hittade bara "Emma" och den har jag redan.. :/ 
 
 
Men kom hem med en cirka 3 böcker så jag är inte bitter! Vilka det var får ni se nästa vecka!! 
Puss o hej! 

sunday funday

I söndags hade jag verkligen en så lugn dag som man kan ha fast ändå inte bara ligga i sängen och kolla film. We skip the crap och hoppar direkt till vad som faktiskt hände en söndag av typ 52st. 
 
Mamma och pappa har båda blivit sjuka så jag fick gå med Zigge på morgonen. Men vad gör det att gå upp klockan åtta en söndag när det ser ut såhär ute? Vaknade ändå vid sju så vid åtta var klarvaken och redo för dagen, vilket var najs! 
 
 
När jag sen kom hem var sugen på scones efter en vecka med havregrynsgröt så då gjorde jag det. Tog typ 20 minuter allt sammans, SÅ VÄRT! Ska göra detta oftare. 
 
 
Vi hade ingen marmelad så fick ta sylt men det är ju typ samma sak, men det blir inte lika gott utan!! 
 
 
Kolla in denna mysis! Detta var precis innan jag började flytta stolar och hålla på. ZIgge försvann rätt så snabbt efter det, han vill ha lugn och ro. 
 
 
Åt en semla som mormor och morfar varit och köpt och ställt i kylskåpet tills vi kom hem! så snällt <333
 
 
Jag åt även ett gäng apelsinklyftor för de höll på att bli förgamla. Typ min favoritfrukt, med på top 10 - listan i alla fall!
 
 
Det var sol hela dagen så jag satte mig ute (jaaa hur sjukt, i februari!!!) och läste igenom några artiklar till engelskan. Helt okej pluggställe. Blev dock jävulskt kallt när solen gick imoln... 
 
 
Sen åt jag min typ bästa maträtt. Vegetarisk köttfärsås, som endast innehåller lök, morötter, krossade tomater, vatten och créme fraiche. Det blir svingott, yp som en köttfärsås med grädde i. Älskar detta!! 
 
 
Jag ville så gärna se "Marie Antoinette" men så funkade det inte så mamma och jag kollade två ansitt Bron istället. Jag har kollat tillsammans med Elias på säsong 1, 2 och 3 men han har redan sett säsong 4 så nu kollar jag med mamma som tur är, är på samma  säsong hon med! Så bra serie!! 
 
Det var min söndag. Det är kul att göra en sån här sammanfattning under en dag för det händer mer än vad man sen kommer ihåg! Hoppas nästa söndag blir lika bra! 
Puss o hej! 
Upp