Två noveller

För några veckor sedan köpte jag en novellsamling från Novellix! Hade aldrig läst en novell i bokform, alltså att ha en framsida och baksida på den. Har bara läst noveller som en bloggtext eller liknande. Så detta var lite nytt och jag älskar noveller. Man hinner läsa dem precis innan middagen är klar vilket jag gillar för annars tar det så himla lång tid för mig att läsa ut böcker eftersom mycket av den tiden jag skulle kunna lägga på att läsa böcker, den tiden lägger jag på att plugga. 
 
 
Detta var novellsamlingen som jag köpte. Den innehåller fyra noveller av författare som Virginia Woolf, Oscar Wilde, Mary Shelley och Lev Tolstoj. Men än så länge har jag bara läst två av dem men tänkte berätta vad jag tyckte om dem!! 
 
 
ALLTSÅ DENNA ÄR MIN FAVORIT! Det är som två små texter i denna, den första heter Näktergalen och rosen och den andra Lady Alroy. Den förstnämnda är typ det finaste jag läst. Den handlar om att människor kan kämpa så hårt för andra som inte ens bryr sig det minsta. Det var denna som jag typ blev kär i. Den andra LAdy Alroy måste jag nog läsa igen för att få ordentligt grepp på vad den egentligen handalde om men gillade den ändå. På Goodread (som är a book lovers best friend, en bokapp) så har denna fått betyget 3.5 vilket är ganska högt. Men jag själv gav den en 4! 
 
 
Denna tyckte jag också jättemycket om! Den handlar om hur man ibland offrar sig för människor även om man själv inte mår bra av det. Budskapet är alltså att man ska tänka på sig själv och hur man mår och inte sätta personer framför en själv. Det hände så mycket i denna lilla bok. Så sjukt att så mycket kan hända på bara 30 små sidor. Denna har fått 3 stjärnor på Goodreads, jag skulle nog ge den 4 stjärnor men men, 3 är vad folket har sagt! (Ändå ett bra betyg) 
 
Varsågoda för två asbra boktips för den som inte orkar läsa en hel bok men ändå vill läsa något! Kanske att den finns att fynda på bokrean!! Isåfall: KÖP! 
 
Puss o hej! 
 
Upp